Vliegangst coaching

In korte tijd je vliegangst overwinnen, zodat je de vrijheid krijgt om daar te gaan waar jij wilt!

Wil jij:

  • het gevoel van vrijheid dat jij bepaalt wat je wilt
  • naar dat ver-weg-vakantieland met dat prachtige stand
  • familie bezoeken in het buitenland – waar je echt niet met de auto of trein naartoe kunt?

Dan ben je bij mij voor je vliegangstcoaching aan het juiste adres!

Coaching op z’n Dees’, doelgericht en met humor.
Verander je roze olifant in een mug!

Ook jij kunt van jouw vliegangst afkomen. Het is misschien wel heel bepalend in je leven. 
Angst is een emotie, een menselijke reactie. Het is er soms opeens. En toch heeft niet iedereen last van vliegangst. En je kunt er mee leren omgaan tijdens het vliegen.  

Je kunt natuurlijk gewoon nooit (meer) vliegen. Maar ja, dan blijf je beperkt in wat je kunt doen en wat je graag wilt. En je kunt ook je angst ‘in de bek kijken’ en zo van de grote roze olifant een mug leren maken. 

 

Een vlieggek in hart en nieren, dat ben ik. En ik snap ook heel goed dat je er als de dood voor kunt zijn. En dat het je leven kan beïnvloeden. En uiteraard kun je pillen slikken of therapie volgen om van je angst af te komen. Wat ook kan is met mij jouw angst ontmoeten. We gaan niet strijden tegen je angst. Integendeel. We ontmoeten en gaan daarmee aan de slag. Individueel. Op maat. Speciaal voor jou. En het is geruststellend om te weten dat je niks moet. Als jij wilt, ga ik je helpen. 

Hoe werkt het en wat krijg je?

Stap 1: kennismakingsgesprek en jouw angst en wens

Na de kennismaking via de telefoon maken we een eerste afspraak. Daarin gaan we aan het werk met je vliegangst. En met je wens hierin.  

Stap 2: rondkijken en theorie op het vliegveld

We beginnen op het gemoedelijke vliegveldje waar ik heel veel van mijn tijd doorbreng en vliegles geef (vlakbij Stadskanaal). Daar gaan we op een relaxte manier werken, met humor. We starten met een rondleiding, zodat je eerst eens op je gemak kunt kijken en vertrouwd kunt worden met de vliegtuigen die er staan. 
Ik vertel over vliegen en de vrijheid die het je geeft. Ook besteed ik aandacht aan ‘hoe werkt een vliegtuig nou eigenlijk’. Ik kan het je laten zien, op de grond.. Zodat je begrijpt waarom een vliegtuig eigenlijk vliegt.
En dan gaan we beginnen aan het echte vliegwerk met één van de vliegtuigen. 

Stap 3: in het vliegtuig en taxiën

Eerst heb je ruime tijd om er samen met mij in te gaan zitten en te ervaren. 
Dan start ik het vliegtuigje en gaan we taxiën. We blijven eerst gewoon op de grond. En je zult – vaak tot je eigen verbazing – merken dat het eigenlijk best leuk is, rijden over de taxibaan en baan. Het grote voordeel van deze manier van werken is dat we geen enkele tijdsdruk hebben. We zijn immers geen lijnvlucht die op uur en tijd moet vertrekken om ergens anders op tijd aan te komen.

Stap 4: de eerste kleine vierkantjes (circuits)

En dan is het aan jou om de volgende stap te zetten. Je kunt ervoor kiezen dat we gaan opstijgen en een klein vierkantje (circuit heet dat) vliegen. Dat is op ongeveer 150 meter hoogte en het duurt zo’n 3 minuten. En dan zijn we alweer geland. 
Nóg een heel groot voordeel dus, we kunnen kleine vierkantjes vliegen met de landingsbaan continu in zicht. Zo vaak als jij wilt.

Stap 5: een rondje in de omgeving

Na één of meer circuits mag jij het zeggen: gaan we een stukje verder vliegen? Dat doen we op zo’n 300 tot 500 meter hoogte. Het is prachtig hoe je het landschap dan kunt waarnemen. Het geeft je een heel ander perspectief op de wereld. Je kunt foto’s maken en ik zal ook een foto van jou maken. Een bewijsstuk, van jouw daadkracht! Of een filmpje.
En als bonus mag jij zelf ook even een stukje vliegen. Hoe zou dat zijn? Je stoutste dromen overtreffen en zélf de stuurknuppel in handen nemen. 

Stap 6: de held(in)

Je bent een held(in) en dat moet worden vastgelegd met een foto bij ‘jouw’ vliegtuig. Daarna sluiten we dit deel samen af. 

Jouw investering

  • Je investering voor mijn coaching en begeleiding  speciaal op maat voor jou in een 1 op 1 setting bedraagt € 120,- per uur (inclusief BTW voor particulieren. Voor bedrijven neem contact met mij op)
  • De vliegtuighuur wordt berekend aan de hand van de werkelijk gebruikte tijd en bedraagt € 100,- per uur. Dat wordt apart gefactureerd. 

Over mij

Ik vlieg al jaren. Ik ben ooit in 1997 begonnen als deltapiloot. Ongemotoriseerd, als een vogel. Ik heb veel in de bergen gevlogen en er heel veel van boven gezien in heel Europa. Met mijn deltavlieger. Ik  was jarenlang instructeur. 
En ik vlieg gemotoriseerd, in éénmotorige vliegtuigen. In tweezitters en vierzitters. En ik ben ook daarin instructeur. Mijn bloed kruipt waar het voor mij hoort. In de lucht. 
In de afgelopen jaren heb ik al heel veel mensen opgeleid tot een brevet en ik coach jou met enorme passie voor mensen met vliegangst. 

Daarnaast ben ik opgeleid als trainer (systemisch werk, NLP) en verzorg ik opleidingen, trainingen en workshops.

aanmelden

Heb je nog vragen? Bel, whatsapp of mail met Desirée van de Hoef (06 – 10 89 53 44) 

Oók als je geen vliegangst hebt: een geweldige belevenis

Vliegend coachen of coachend vliegen kan natuurlijk óók als je geen vliegangst hebt. Misschien wil je dingen weleens letterlijk van een afstandje bekijken. Even helemaal loskomen van de wereld waarop je leeft. Deze geweldige belevenis zorgt voor een nieuw perspectief en een frisse kijk op dingen. Alsof je door de ogen van een vogel kijkt. En als je wilt mag je ook zelf jouw koers in de lucht bepalen!

Nieuwsgierig?

aanmelden

Heb je nog vragen? Bel, whatsapp of mail met Desirée van de Hoef (06 – 10 89 53 44)